Kleine Herkauwers Vlaanderen VZW

Home Bleu Du Maine Blauwe Texelaar Clun Forest Franse Texelaar Hampshire Down Herdwick Ile De france Kerry Hill Melkschapen en Melkgeiten Romanov Rouge de l'Ouest Suffolk Swifter Texel Wiltshire Horn Zwartbles

Home Vorige Algemene Vergadering Raad van Bestuur Secretariaat Rascommissies Werkgroepen Vertegenwoordigingen Verkiezingen

Rassencommissies

De rascommissies staan in voor de invulling van het zootechnisch beleid van de stamboekwerking, binnen het kader uitgetekend door de Raad van Bestuur.
D.w.z. dat per ras (in het geval van de geiten & melkschapen is er één overkoepelende rascommissie) een commissie op regelmatige tijdstippen samenkomst om te debatteren over raseigen zaken zoals rasstandaard, fokdoel, keuringsmodaliteiten, lijst van keurders en juryleden, etc. De rascommissies maken hun adviezen over aan de Raad van Bestuur die deze dan bekrachtigd (of indien ze indruisen tegen de algemene richtlijnen kunnen de adviezen ook verworpen worden). De rascommissies zijn het kloppend hart van de fokkerij!

De rascommissies worden om de vier jaar verkozen, samen met de samenstelling van de Algemene Vergadering. De rascommissies komen meerdere malen per jaar samen op uitnodiging van de respectievelijke voorzitters of leden of op vraag van de Raad van Bestuur van KHV.

De verslagen van de rassencommissies vind je terug onder de knop van het desbetreffend ras.

Verkiezingsuitslag van de rascommissies 2018.

Verslag installatie Rascommissies 16 mei te Ternat

De huidige samenstelling van de rascommissies, juryleden, aspirant-jury leden en stamboekkeurders update maart 2018.

KHV- Onkostennota rassencommissie

 

 

Kleine Herkauwers Vlaanderen VZW
p/a Deinse Horsweg 1-9031 Drongen
Tel:09/362.12.87 Fax:09/362.13.05 BTW: BE-0865.752.417
KBC: 734-0124227-76
Webmaster: Marc Lauwerysen ; marc@khv.be